آرمان صداقت از دوبینی ذهن و دوگانگی انسان می‌گوید

"احولی"؛ در گالری سیحون

دشواری درک حقیقت و سراب در زندگی انسان مفهومی است که آرمان صداقت در مجموعه "احولی" به تصویر کشده است. احولی، عنوان نمایشگاه انفرادی نقاشی های آرمان صداقت است که از روز جمعه 3 مردادماه در گالری سیحون برپا می شود.


در ادامه خواننده گفتگوی خبرنگار گالری آنلاین با آرمان صداقت باشید.


آرمان صداقت درباره روند شکل‌گیری مجموعه «احولی» چنین توضیح می‌دهد: ایده‌پردازی این مجموعه با محوریت مفهوم "دوبینی" یا همان "احولی" آغاز شد؛ نوعی اختلال بینایی که در آن تشخیص حقیقت از سراب برای فرد دشوار می‌شود. به گفته‌ی او، این وضعیت استعاره‌ای‌ست از وضعیت روانی انسان معاصر در مواجهه با تردید، ابهام و دشواری انتخاب در زندگی. هدف اصلی این مجموعه، به تصویر کشیدن همین دوگانگی‌های ذهنی و چالش‌های تصمیم‌گیری است.

وی در ادامه اشاره می‌کند که پیکتوگرام‌ها ــ تصاویر ساده‌شده و جایگزین زبان ــ همواره برایش جذاب بوده‌اند؛ چراکه قرار است در کم‌ترین زمان، بیش‌ترین اطلاعات را منتقل کنند. اما وقتی این تصاویر تکرار یا در هم تنیده می‌شوند، به‌جای راهنمایی، نوعی سردرگمی و اختلال ادراکی ایجاد می‌کنند. همین ایده، بنیان بصری آثار «احولی» را شکل داده است. فرایند اجرای این مجموعه بیش از دو سال به طول انجامیده و همچنان ادامه دارد.

صداقت، درباره عنوان مجموعه می‌گوید که انتخاب واژه‌ی «احولی» و ارجاع به ابیات مولانا ــ به‌ویژه مصرعی از مثنوی که می‌گوید «خشم و شهوت، مرد را احول کند...» ــ نقش محوری در شکل‌گیری جهان مفهومی آثارش داشته است.

او سبک مشخصی برای آثار این مجموعه قائل نیست، اما معتقد است برخی از آثار از نظر فرم و رنگ‌آمیزی به پاپ‌آرت آمریکایی و در برخی جزئیات به اکسپرسیونیسم انتزاعی نزدیک شده‌اند. همچنین تأثیرپذیری خود را از برخی آثار هنرمندان معاصر، از جمله مجموعه‌ی «برش‌ها» در آثار آرمان فرانسوی ــ با تاکید بر تکرار و بازنمایی اشیاء ــ بیان می‌کند.

او اشاره می‌کند که این مسیر جست‌وجو از دل یک کنجکاوی شخصی آغاز شد؛ سال‌هاست که به‌طور وسواس‌گونه پیکتوگرام‌ها و علائم تصویری روی کالاها را جمع‌آوری و مطالعه می‌کند. بسیاری از موضوعات پیش‌پا افتاده، از نظر او بسترهایی برای کاوش‌های بصری تازه هستند. صداقت می‌گوید اتودهای متعددی برای مجموعه‌های بعدی در دست دارد و امیدوار است امکان تولید آن‌ها فراهم شود.


در بیانیه نمایشگاه "احولی" آمده است:

خشم و شهوت مرد را احول کند ز استقامت روح را مبدل کند

چون غرض آمد، هنر پوشیده شد صد حجاب از دل به سوی دیده شد

مولانا - مثنوی معنوی دفتر اول بخش -12- داستان آن پادشاه جهود...


انسان همیشه در زندگی خود در حال قرار گرفتن بر سر دوراهی ها برای انتخاب یک راه است. گاهی اوقات آنچنان مسائل پیچیده و درهم است که انتخاب را دشوار میسازد. احولی (دوبینی) بیماری است که وقتی انسان دچارش میشود تفاوت بین حقیقت و سراب را نمیتواند درک کند و این ناشی از در ذهن ماندن او است. تصاویر راهنمای طریقه مصرف درست کالاها و پیکتوگرامها علائم تصویری هستند که گاها با تکرار و در هم تنیدگی نه تنها باعث راهنمایی نمیشوند بلکه گیجی را بوجود می آورند.

نقاشی های این مجموعه حدودا از دو سال پیش در ابعاد مختلف 20×30 ، 30×40 ، 80×60 ، 70×100 و 70×140 سانتیمتر آغاز شد و حدود 15 تابلو اجرا گردید و همچنان امکان اضافه نمودن اثر جدید به مجموعه وجود دارد؛ برای نقاشی این مجموعه از رنگ اکرلیک به عنوان رنگ پایه استفاده شده است و نقاشی ها روی بوم اجرا شده است. مفهوم این مجموعه اشاره به شلوغی ذهن انسان در هنگام تصمیم گیری برای ابعاد مختلف زندگی و دچار تردید و دودلی شدن دارد.


آرمان صداقت، متولد ۱۳۶۳ در شهر لاهیجان است. وی فارغ التحصیل رشته نقاشی در مقطع کارشناسی از دانشگاه آزاد اسلامی همدان و کارشناسی ارشد از دانشکده هنر و معماری تهران است.

وی از سال ۱۳۸۱ تا کنون علاوه بر نقاشی در حیطه هنر جدید (اینستالیشن آرت ، پرفورمنس آرت و ...) فعالیت میکند و موضوعاتی مانند محیط زیست و روابط انسانی جزء دغدغه هایش برای تولید اثر هنری بوده است.

این هنرمند، از سال ۱۳۹۰ ساکن شهر رشت است و گالری و آموزشگاه هنرهای تجسمی آرمان را در این شهر تاسیس کرده و در مدارس و دانشگاههای رشت تدریس میکند. او عضو مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی عضو پیوسته انجمن نقاشان ایران و عضو هیأت مؤسس انجمن هنرهای تجسمی گیلان و همچنین کارشناس رسمی دادگستری در رشته طراحی و گرافیک است و در بیش از ۵۰ نمایشگاه گروهی و انفرادی نقاشی و هنر جدید شرکت کرده است.

نمایش آثار این هنرمند تا ۱۵ مرداد ماه ادامه خواهد داشت و علاقمندان می توانند همه روزه بجز دوشنبه ها به نشانی وزرا ، کوچه چهارم پلاک ۱۱ مراجعه نمایند.

logo-samandehi