اهدای 59 قطعه سکه اشکانی توسط شهروند خراسانی
فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از متلاشی شدن باند حفاری غیرمجاز در استان آذربایجان غربی و کشف یک قبضه اسلحه شکاری به همراه ادوات حفاری غیرمجاز خبر داد.
به گزارش گالری آنلاین به نقل از ایسنا، سردار سرتیپ دوم پاسدار رحمت الهی گفت: فعالیت گروهی شامل 8 نفر اعضای باند حفارغیرمجاز به قصد به دست آوردن آثار تاریخی در محوطهها و تپههای ثبتی در شهرستان مهاباد، پس از اقدامات و بررسیهای اولیه و احراز صحت خبر، با انجام هماهنگیهای لازم با مقامات قضایی استان، شبانه اکیپی مجرب از نیروهای یگان حفاظت با همراهی پلیس اطلاعات امنیت ناحیه انتظامی شهرستان، به محل مورد نظر عزیمت و با رعایت جوانب حفاظتی، نسبت به مسدود کردن مبادی خروجی و کلیه راههای فرار اقدام شد، که اعضای باند به قصد فرار از صحنه جرم از محل متواری شدند، اما سرانجام با متوقف شدن خودروی متهمان، همهی اعضای باند دستگیر شدند.
او با بیان اینکه با دستگیری این متهمان، یک قبضه اسلحه شکاری تک لول، 6 عدد فشنگ ساچمهای و مقادیری اقلام و وسایل و ادوارت حفاری غیرمجاز از قبیل ( بیل – کلنگ – شاقول و... ) از ایشان کشف و ضبط شد، افزود: در این رابطه افراد دستگیر شده به همراه پرونده متشکله جهت سیر مراحل قانونی به مقام قضایی استان دلالت و پیگیری موضوع در دستور کار یگان حفاظت استان قرارگرفت .
اهدا 59 قطعه سکه الیمایی و اشکانی در پی فرهنگسازی حفاظت اموال تاریخی
وی در ادامه همچنین از اهدای 59 قطعه سکه متعلق به ادوار تاریخی الیمایی و اشکانی در استان خراسان رضوی خبر داد.
او توضیح داد: به دنبال مراجعه حضوری یکی از ساکنان محلی به مقر یگان حفاظت استان، به منظور اخذ راهنماییهای لازم در زمینه خرید و فروش و نگهداری اموال تاریخی فرهنگی، پس از بررسیهای کارشناسی و بنابر اظهارات نام برده، مشخص شد تعداد 59 قطعه سکه تاریخی توسط ایشان از فردی غیربومی و ساکن شهرستان یزد خریداری و در اختیار او قرار گرفته است.
وی افزود: در ادامه به منظور اجرای ضوابط موجود، در راستای اقدامات پیشگیرانه و فرهنگسازی در زمینه حفاظت بهینه اموال تاریخی فرهنگی، علاوه بر توجیه فرد مذکور در رابطه با بزه منتسبه، بابت خرید و فروش و تحصیل اموال عتیقه، نسبت به تهیه صورتجلسه تحویل و تحول اشیاء اقدام که در نهایت کلیه سکهها با رضایت خریدار به یگان حفاظت استان خراسان رضوی تحویل شد.
به گفتهی وی، به دنبال کارشناسیهای فنی انجام شده از سوی کارشناسان خبره میراث فرهنگی، اصالت همهی سکهها تایید و قدمت آنها دوران تاریخی الیمایی و اشکانی تخمین زده شد.