نکوداشت هنرمندی متواضع و عاشق

به گزارش گالری آنلاین به نقل از ایسنا، مراسم نکوداشت علی‌اکبر صادقی، نقاش و انیماتور پیشکسوت ایرانی، در جریان برنامه ی سینماتک خانه هنرمندان، برگزار شد.

این نقاش پیشکسوت، در این برنامه که در روز تولدش برگزار شده بود، گفت: من عاشق سرزمینم هستم، مخصوصا عاشق خلیج فارس. من عاشق انسان هستم، مخصوصا شما انسان های خوب.

او در ادامه با یادآوری خاطراتی از اولین روزهای کاری اش، خاطر نشان کرد: از زمان کودکی نقاشی می کردم؛ ولی در دوران سربازی پس از تصویرگری یک کتاب برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از من برای ساخت انیمیشن ایرانی دعوت به کار کردند و از همان جا اولین روزهایم را آغاز کردم.

محمد سریر، رئیس شورای عالی خانه هنرمندان در این نشست که شامگاه دوم آذرماه برگزار شده بود، با اشاره به پیشینه ی آشنایی اش با علی اکبر صادقی گفت: من این افتخار را داشتم که با علی اکبر صادقی به یک دبیرستان می رفتیم و از همان جا تا به امروز ناظر هنرهای ماندگار این نقاش بزرگ بودم.

سریر همچنین اضافه کرد: آثار صادقی فقط نقاشی و انیمیشن نیست که ماندگار می شود، بلکه این فرهنگی است که در آن از ادبیات کهن استفاده شده و به نسل های بعد انتقال داده می‌شود و این انتقال فرهنگ بسیار بسیار مهم است.

او همچنین ادامه داد: من در این کارعلاقه ی بسیار عجیبی می‌بینیم و می‌گویم که نقاشی های فریم به فریم اصلا ساده نیست. ما باید کاری برای این انیمیشن ها انجام دهیم و با کپی کردن آن ها بگذاریم که برای نسل های بعدی نیز باقی بماند.

هارون یشایایی، از تهیه کنندگان سینما، پس از تبریک تولد صادقی و آرزوی سلامتی و طول عمر برای او، تصریح کرد: علی اکبر صادقی از افتخارات فرهنگی این کشور است.

او ادامه داد: چیزی که درمورد ایشان قابل تحسین است، این است که ایشان از ابتدای کار خود، از آن زمانی که قلم بر بوم گذاشتند، بی وقفه پیشرفت کرده اند و تمام سبک های نقاشی، که تجسم هنر ملی ماست، را به بهترین شکل عرضه کرده است.

این تهیه کننده، با اشاره به دوستی طولانی اش با صادقی، گفت: در تمام فیلم هایی که از او می‌بینید، شخص آقای صادقی را دیدید. آثار او نشان دهنده ی ارزش های انسانی است؛ و فیلم مانند «گلباران» نشانگر لطافت های خود آقای صادقی ست، شخصی که به انسان بسیار بسیار بها می‌دهد و مظهر تواضع و فروتنی به معنای واقعی کلمه است.

یشایایی در پایان اظهار کرد: امیدوارم که جوانان امروز از آموزه های اخلاقی اشخاصی مانند آقای صادقی و دکتر سریر، یاد بگیرند.

در ادامه ابراهیم فروزش، به عنوان کسی که در چندین اثر با علی اکبر صادقی همکاری داشته است، به روی سِن آمد و گفت: صحبت کردن در مورد صادقی به دلیل غلیان احساسات، برایم سخت است و نمی‌توانم راحت حرف بزنم.

فروزش پس از بیان خاطراتی از دوران همکاری اش با صادقی، اظهار کرد: خوشحالم که در جایی هستم که صادقی عزیزم را پس از تمام ماجراها، باز هم می‌بینم. ولی ای کاش که فیلم سازی اش را ادامه می داد و ما می توانستیم چیزهای زیادی از او که الان غایب هستند را ببینیم. کارهایی که در آن ها صحبت از انسان، صلح، قلب و دل و دوستی‌ست.

بهرام عظیمی که از دیگر سخنرانان این برنامه بود، خطاب به استاد علی اکبر صادقی گفت: خوشحال هستم که در زمانی زندگی می کنم که شما اساتید در آن حضور دارید.

عظیمی همچنین اضافه کرد: علی اکبر صادقی به گردن ما حق دارد. ایشان خالق نقاشی هایی فوق العاده ای هستند که پر از جزئیات و ریزه کاری است و نشانگر ایرانی بودن آن آثار است.

روانبخش صادقی، رییس انجمن سینمایی فیلمسازان انیمیشن ایران (آسیفا) نیز پس از خواندن چندین بیت از اشعار مولانا و حافظ در وصف این انیماتور پیشکسوت، اظهار کرد: شاید به دلیل مدیریت های فرهنگی قوی آن زمان باشد که از آن دوره اساتید و هنرمندان خوبی به جا مانده است و امروزه به دلیل اینکه مدیران فرهنگی خوب کار نمی کنند، استعدادها تلف می شوند و کسی رشد نمی کند.

او همچنین ادامه داد: اگر بخواهیم انیمیشن ایرانی را ترویج کنیم، رگه های اولیه اش باید از کارهای استاد صادقی شروع شود.

در بخش بعدی این برنامه روانبخش صادقی، ریاست انجمن آسیفای ایران همراه با بهرام عظیمی و ابوالفضل رازانی هدیه ای از طرف این انجمن به علی اکبر صادقی اهدا کردند.

همچنین مجید رجبی معمار، ریاست مجموعه خانه هنرمندان، تندیس سرو خانه هنرمندان که به بزرگان فرهنگ و هنر کشور می دهند را به این نقاش و انیماتور پیشکسوت اهدا کردند.

به گزارش ایسنا، مراسم تجلیل از علی اکبر صادقی، نقاش و انیماتور پیشکسوت ایرانی خالق آثاری چون هفت شهر، گلباران، من آنم که...، ملک خورشید، رخ، زال و سیمرغ و... روز گذشته، دوم آذرماه در سالن استاد ناصری خانه هنرمندان برگزار شد.

logo-samandehi